Bijverkoop

‘Mijn verkopers zien bijverkoop als aansmeren.’

‘Het hoofdproduct is verkocht, dus op naar de volgende klant.’ Zo denken meer van uw verkopers dan u lief is. Laten we ook hier eens kijken waarom bijverkoop wél werkt.

Benieuwd wat Retail Result voor uw organisatie kan betekenen? Neem direct contact met ons op!

Neem direct contact met ons op

Stel je voor…
Je hebt als klant een vooruitziende blik en je schaft een zaklantaarn aan, want je weet maar nooit. Prompt valt ’s avonds het licht uit. Je knipt de zaklamp aan en wat denk je? Geen batterijen. Wie krijgt de schuld? De verkoper bij wie je de lamp hebt gekocht. Hij of zij is ‘vergeten’ om met jou mee te denken. Deze en meerdere anekdotes zorgen ervoor dat Retail Result bij uw verkopers ander verkoopgedrag teweegbrengen.

Service
Het vorige voorbeeld laat zien dat klanten meedenken juist erg waarderen. Zij zien het vaak als extra service. Retail Result maakt uw verkopers bewust van de noodzaak van klantenbinding door service. Wie komt er nu niet graag terug in een winkel waar de verkopers wel die aandacht voor je hebben?

Mond-tot-mondreclame
Er wordt in uw organisatie waarschijnlijk ook veel geld uitgegeven om (meer) bezoekers naar uw winkel te krijgen. Vaak gebeurt dit door een afdeling marketing die de traffic naar de winkels probeert te verhogen. Als uw verkopers veel aan bijverkoop doen, kunt hier fors op besparen. Zij zorgen er op die manier voor dat de beste vorm van reclame voor u gaat werken. Retail Result leert uw verkopers van meer klanten echte formuleambassadeurs te maken.

Leuker werken en nog een beter resultaat ook
Een van de meest gebruikte Key Performance Indicators (KPI’s) in de retail is ‘het aantal stuks per klant. Logisch. Het geeft een beeld van de commerciële resultaten en van de performance. Verkopers die dit onderdeel bij ons volgen, zullen deze twee aspecten kunnen combineren. Leuker werken, want klanten reageren enthousiaster. En het levert, al dan niet met een incentive of motivatieprogramma, een mooi extra resultaat op!

Uw resultaten:

  • Meer klanten met een betere servicebeleving
  • Mond-tot-mondreclame
  • Meer kick bij verkopers
  • Een hoger bonbedrag
  • Meer omzet

Benieuwd wat Retail Result voor uw organisatie kan betekenen? Voor een afspraak of meer informatie neemt u contact met ons op.

0031 (0)36 522 10 16 info@retailresult.nl