Trainen is onzin

Ik geef lezingen en trainingen, ben daar erg goed in. Ik raak mensen altijd daar waar ik dat wil, zet ze aan tot grote daden, maak ze enthousiast, zet ze weer aan.

Maar ik ga weg en het is klaar. We zakken vrijwel direct terug in oude patronen, oud aangeleerd gedrag. Dat is fascinerend, mensen staan kennelijk open om kennis tot zich te nemen, zuigen dat op, worden al dan niet enthousiast en laten het daarna gewoon weer gaan…..

Vreemd gedrag zou je zeggen, maar is dat zo?

 

Als je naar de topsportwereld kijkt wordt er veel getraind, iedere dag en veelal meerdere malen. Het zijn uitgebalanceerde methodieken met periodisering, rust, explosiviteit, oefenwedstrijden, er worden complete begeleidingsteams samengesteld en professionals ingehuurd, ook bij amateurs, mooi! Beleving rondom prestaties, er alles aan willen doen om beter te worden, investeren in jezelf, je mensen en je omgeving beïnvloeden om goed te presteren is doodnormaal toch? Als een topsporter een maand niets doet is zijn lichaam letterlijk veranderd, snappen zijn hersenen de bewegingen minder goed, is de coördinatie minder, is de explosiviteit of inhoud weg. Kijk maar naar jezelf, in je eigen sport of hobby. Het is een feit: geen tijd resulteert vaak in een mindere of zelfs geen prestatie. In onze hobby of sport steken we alle tijd. Golf, hardlopen, vissen, auto’s, we weten er alles van en steken daar veel tijd en geld in omdat we het belangrijk vinden. We verdienen er geen stuiver aan maar het is wel belangrijk.

En dan nu de baas van het bedrijf… Ik ga investeren in mijn mensen, en bied ze een training aan. Geweldig! We gaan ervoor, zet hem op jongens, ik doe het voor jullie……  Ondertussen start hij met de derde oefensessie op de golfbaan, want ja, trainen is belangrijk anders word ik niet goed en zakt mijn Handicap niet en die van mijn maatjes wel.

De medewerkerstraining is gepland, zijn mensen zijn een dag in de klas, feest, lachen gieren brullen, mooie verhalen, dikke doelstellingen, mooie technieken… en  over tot de orde van de dag: presteren, het moet beter dan ervoor, ik verwacht echt meer van jullie. Bullshit!! Trainen is onzin! Het zijn wedstrijden: geen trainingen, geen herhaling, geen diepte, geen borging, we doen maar wat.

Ik erger mij daar aan, we gooien duizenden euro’s kapot aan slechte marketing op basis van gokken maar weigeren direct te investeren in onze mensen, we bieden ze geen groei of ontwikkeling aan, alleen powersessies. En weet je waarom? We willen eigenlijk niet dat ze beter worden: het is wel goed zo, straks zijn ze slimmer dan ik, ik weet niet of het echt werkt….. Allemaal angst en gebrek aan visie en ondernemerschap. Wees eens eerlijk?  Jij als baas..… Borging, programma’s, tijd en energie gericht op kwaliteit van je mensen, doe je dat? Je bent regisseur van je eigen succes maar gelooft dat te vaak zelf niet..

Heel eerlijk? Ik ben er zelf ook debet aan, sufferd!

 

Martijn Witteveen

 

CCO