Retail Result

Shoppen in de winkelstraat is leuker

Retail Reality staat aan de vooravond van een wereldwijde primeur, de lancering van interactief shopping platform Funshopper dit voorjaar. Wat gebeurt er als de focus verschuift van omzet verhogen in de winkel naar het aantrekken van winkelend publiek?

Hoe trek je klanten naar je winkel?

Webshops, couponsites, kortingsacties, het is allemaal niks nieuws in Retail land. Wat brengt Funshopper de Retail branche dan? “Jarenlang zagen we hoe de omzet van onze klanten met soms wel 25% op jaarbasis omlaag ging. Wij willen winkeliers helpen deze trend om te draaien door klanten weer naar de winkels te trekken. Met Funshopper kun je zien wat je klanten leuk vinden, waar ze graag shoppen, en je kunt direct acties doen om klanten naar je winkel te trekken. Je krijgt ook een enorme bak aan informatie en inzicht in je doelgroep, daarin ligt een grote kans om je omzet te verhogen”, verklaart Commercieel directeur Arnold Terpstra.

De visie achter Funshopper

Bedenker en eigenaar van het Funshopper concept, Hans van Goor, groeide zelf op in de detailhandel: “Vroeger woonden we boven onze winkel. Wanneer je dan als kleine jongen verdriet had wist je dat als je de winkel in liep je snel je tranen moest drogen, en je toverde een glimlach op je gezicht. Het principe “De klant is koning” leeft volgens mij nog steeds in het hart van elke retailer.” Deze achtergrond levert jaren later de visie voor Funshopper op. “Dit nieuwe concept lanceren is enorm spannend, het heeft ook een grote impact op onze organisatie. Zo zijn we onlangs verhuisd, medewerkers zitten ineens op een nieuwe plek, en wij zijn de afgelopen drie weken non stop bezig geweest met het eigenhandig slopen van muren om van deze plek ons nieuwe thuis te maken.”